Cakepops piraat

Cakepops piraat heeft 5 sterren

Een  piraten traktatie! Voor stoere jongens en meiden!

Volgende stap: Voorbereiden
Cakepops piraat

Voorbereiden

Voorbereiden Cakepops piraat

Voor ongeveer 16 cakepops :

  • Dr. Oetker Basismix voor Cupcakes
  • 2 eieren (kamertemperatuur)
  • 100 g boter (kamertemperatuur)
  • 100 ml melk
  • 125 g Mon Chou (kamertemperatuur)

Tip:
Natuurlijk kun je voor de cakepops ook een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken.  Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) Mon Chou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de Mon Chou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.

Wil je zien hoe je de cakebolletjes maakt? Bekijk de bakfilm!

Voor het versieren:

  • ca. 200 g witte chocolade
  • Dr. Oetker Chocoglazuur
  • klein beetje chocopasta
  • Hagelslag XL
  • Dr. Oetker CupCake Marsepein (kleur blank)

Keukengerei:

  • Dr. Oetker CupCake vormpjes
  • mixer met garden
  • beslagkom
  • eierdoos (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop.
  • lolly stokjes (bij de hobby winkel, snoepwinkel)
     



 

Volgende stap: Bereiden
Cakepops piraat

Bereiden

Bereiden Cakepops piraat Bereidingstijd:
ca. 60 minuten en opstijftijd: 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer

Cakebolletjes maken:
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 balletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos of op het bord en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.



 

Vragen? roep de hulp van een bakexpert Volgende stap: Versieren
Oventemperatuur:
Elektrische Oven 175°C C
Heteluchtoven 170°C C
Gasoven 2-3
Baktijd:
ca. 22 minuten

Versieren

Versieren Cakepops piraat

Het cakebolletje omtoveren in een cakepop piraat
Laat een pannetje met water heet worden (niet koken!) en zet daar een vuurvaste schaal in waar je de witte chocolade in stukken in legt om rustig te laten smelten (au bain Marie). Blijf tussendoor roeren zodra het zacht wordt.

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten chocolade in een kommetje. Zorg dat er een laagje ontstaat waar je het cakebolletje helemaal in kan onderdompelen.
Neem een stokje en steek deze 1 cm in de chocolade. Haal deze eruit en duw hem in het midden van een cakebolletje door totdat de rand waar het chocola ophoudt op het stokje. Doordat het bolletje goed koud is geworden stolt de chocola wat sneller en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan om uit te harden.

Begin daarna weer met de eerste cakepop en doop deze onder in de chocolade. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom. Daardoor gaat de overtollige chocolade eraf en voorkom je eventuele druipers. Als er niets meer vanaf komt, zet de cakepop dan even in een glas in de koelkast. Eventueel kun je het glas voor de zekerheid en als decoratie vullen met decoratiezand. Nu kan de chocolade even goed drogen voordat we de cakepop in Chocoglazuur gaan dippen voor de muts van de piraat.

Straks heb je nog wat witte gesmolten chocolade nodig om de mond en het oogje van de piraat vast te plakken. Zorg er daarom voor dat de overgebleven chocolade vloeibaar blijft (au bain marie).

Verwarm, als alle cakepops voorzien zijn van een laagje witte chocolade en in de koelkast staan te drogen, het zakje Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft.

Haal de cakepops uit de koelkast en dip iedere cakepop tot net aan de helft in de Chocoglazuur. Laat de cakepop weer met het stokje op de rand van het schaaltje draaien totdat de druipers weg zijn. Zet de cakepop daarna weer rechtop terug in het glas.

Voor de stipjes op de muts kun je met een satéprikker in de witte chocolade dopen en aanstippen op de muts. Je kunt ook van blanke marsepein kleine bolletjes draaien en deze platdrukken op de muts.

Kneed een stukje blanke marsepein met een klein beetje chocopasta door elkaar zodat je bruine marsepein krijgt. Rol daar een klein bolletje van voor het knoopje van de muts en twee boogje voor de strikken van de muts. Draai nog een bolletje van de bruine marsepein, druk dit bolletje plat en snijd het doormidden, dit vormt het ooglapje. Plak dit met eventueel een klein beetje water vast op het piraatje.

Gebruik voor de mond een boogje XL hagelslag en plak dit vast op het gezicht met gesmolten witte chocolade

Knijp voor de ogen de hoekjes van een boogje XL hagelslag af, zet ze rechtop en plak het oogje ook met wat witte chocolade vast aan de cakepop.  Maak zo van alle cakepops piraatjes.

Ga naar het knutselvel Tips voor een Piratenfeest Ideen en tips van andere moeders
Cakepops piraat
Cakepops piraat afdrukken Cakepops piraat doorsturen Vraag overCakepops piraat
Traktatie Cakepops Spookjes maken
Wat vinden andere moeders?
> Nog meer berichten
Wat is jouw ervaring met deze traktatie?
Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden
Een stoere piraten traktatie!
accepteer cookies Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.