Cakepops Spookjes

Cakepops Spookjes heeft 5 sterren

Grappige spookjes op een stokje. Leuk om te trakteren tijdens jouw griezelfeest.

Volgende stap: Voorbereiden
Cakepops Spookjes

Voorbereiden

Voorbereiden Cakepops Spookjes

Voor ongeveer 16 cakepops:
Dr. Oetker Basismix voor Cupcakes
2 eieren (kamertemperatuur)
100 g boter (kamertemperatuur)
100 ml melk
125 g Mon Chou (kamertemperatuur)

Tip:
Natuurlijk kun je voor de cakepops ook een kant en klare cake uit de supermarkt gebruiken.  Bij 450 g cake gebruik je 100 gram (1 pakje) Mon Chou. Verkruimel de cake in een kom en voeg de Mon Chou aan de kruimels toe. Kneed dit tot een egale deegbal en volg het recept.
 
Wil je zien hoe je de cakebolletjes maakt en bedekt met glazuur? Bekijk de bakfilm!

Voor het versieren:
eventueel Dr. Oetker Chocoglazuur
Dr. Oetker CupCake Rolfondant
Dr. Oetker CupCake Topping vanille
Dr. Oetker CupCake Chocoladestiften

Keukengerei:
Dr. Oetker CupCake vormpjes
mixer met garden
beslagkom
eierdoos (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop.
lolly stokjes (bij de hobby winkel, snoepwinkel)
ronde uitsteker of een glas met een dunne rand (diameter 12–15 cm).

Volgende stap: Bereiden
Cakepops Spookjes

Bereiden

Bereiden Cakepops Spookjes Bereidingstijd:
ca. 60 minuten en opstijftijd: 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Cakebolletjes maken:
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 balletjes). Leg de cakebolletjes in de eierdoos of op het bord en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Vragen? roep de hulp van een bakexpert Volgende stap: Versieren
Oventemperatuur:
Elektrische Oven 175°C C
Heteluchtoven 170°C C
Gasoven 2-3
Baktijd:
ca. 22 minuten

Versieren

Versieren Cakepops Spookjes

Cakebolletje omtoveren naar cakepop spookje
Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Als je geen chocoglazuur wilt gebruiken kun je het rolfondant ook gewoon over het cakebolletje plakken.

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan om uit te harden.

Doop het cakebolletje in zijn geheel in de Chocoglazuur. Draai het cakebolletje voorzichtig rond zachtjes tikkend met het stokje op de rand van de kom.  Daardoor gaat het overtollige Chocoglazuur eraf en voorkom je eventuele druipers. Doe dit met alle bolletjes. Voor meer stevigheid en ter decoratie kun je het glas eventueel vullen met decoratiezand.

Rol de fondant uit tot een grote plak en steek daar met de ronde uitsteker of het glas cirkels uit. Smeer de cakepop vervolgens aan de bovenkant een beetje in met Topping vanille en leg de cirkel van fondant in het midden op de cakepop. Drapeer de fondant heel losjes om de cakepop heen. Zo krijg je allemaal plooien en vormt zich vanzelf het spookje. Op een glad stuk teken je met een chocostift grappige oogjes en monden zodat het echte spookjes lijken. 

Ga naar het knutselvel Tips voor een Griezelfeest Ideen en tips van andere moeders
Cakepops Spookjes
Cakepops Spookjes afdrukken Cakepops Spookjes doorsturen Vraag overCakepops Spookjes
Traktatie Cakepops piraat maken Traktatie Cupcakes Bloementuintje maken
Wat vinden andere moeders?
> Nog meer berichten
Wat is jouw ervaring met deze traktatie?
Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden
Grappige spookjes op een stokje.
accepteer cookies Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.