Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes heeft 5 sterren

Steel de show met deze chocolade cupcakes! Een hele mooie traktatie, die verrassend gemakkelijk te maken is. Van deze chocolade cupcakes willen alle kinderen wel snoepen, het zijn net kleine gebakjes.

Volgende stap: Voorbereiden
Chocolade cupcakes

Voorbereiden

Voorbereiden Chocolade cupcakes
12 stuks

Voor het deeg:

  • 1 potje kersen op zware siroop
  • 100 g zachte boter
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren (m) op kamertemperatuur
  • 150 g bloem
  • 50 g cacao
  • 1 tl Dr. Oetker Backin
  • mespuntje zout
  • 150 ml volle chocolademelk

Keukengerei:

  • muffinbakplaat
  • 12 rode Dr. Oetker Cakevormpjes
  • mixer met garden
  • eventueel ijsschep
  • eventueel een spuitzak

Voor het versieren:

  • 300 g poedersuiker
  • 100 g zachte boter
  • 50 ml siroop van de kersen
  • 200 g stevige verse roomkaas (Mon Chou)
  • suikerfiguurtjes
Volgende stap: Bereiden
Chocolade cupcakes

Bereiden

Bereiden Chocolade cupcakes Bereidingstijd:
45 minuten (incl. baktijd)

  • Begin voor mooie cupcakes met het voorverwarmen van de oven.
  • Zet de cakevormpjes in een muffinbakplaat. Laat de kersen uitlekken, vang de siroop op.
  • Snijd de kersen fijn.
  • Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand.
  • Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten.
  • Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door.
  • Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom.
  • Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door cupcakes beslag.
  • Klop het steeds goed door.
  • Schep de kersen door het beslag.
  • Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag.
  • Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met een vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terugveert.
  • Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.
Vragen? roep de hulp van een bakexpert Volgende stap: Versieren
Oventemperatuur:
Elektrische Oven 170 C
Heteluchtoven 155 C
Gasoven stand 2-3
Baktijd:
20 minuten

Versieren

Versieren Chocolade cupcakes
  • Zeef de poedersuiker.
  • Klop de boter, siroop en roomkaas met de mixer op de middelste stand in 3-4 minuten luchtig.
  • Zet de mixer in de laagste stand en voeg in 4-5 keer de poedersuiker toe. Klop dan met de mixer op de hoogste stand het mengsel luchtig.
  • Spuit of schep op de cupcakes met een spatel een flinke dot roomglazuur en decoreer met Suikerfiguurtjes om het geheel af te maken.

Serveertip:
Je kunt deze cupcake traktatie extra mooi presenteren in een zelf te maken muffindoosje.

Ga naar het knutselvel Tips voor een Bakkersfeest Ideen en tips van andere moeders
Chocolade cupcakes
Chocolade cupcakes afdrukken Chocolade cupcakes doorsturen Vraag overChocolade cupcakes
Traktatie Aardbeien cupcakes maken Traktatie Marshmallow feestje maken
Wat vinden andere moeders?
> Nog meer berichten
Wat is jouw ervaring met deze traktatie?
Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden
Een hele mooie traktatie, chocolade cupcakes. Die cupcakes zien er geweldig uit, het zijn net kleine gebakjes. Van deze chocolade cupcakes willen ze allemaal wel smullen!
accepteer cookies Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op Meer informatie. Door verder te gaan op de website of door op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.