Speurtocht taart

Speurtocht taart heeft 0 sterren

Ga op ontdekkingstocht door de jungle en ontdek de vuurspuwende vulkaan! Dat is nog eens een stoere verjaardagstaart! 

Volgende stap: Voorbereiden
Speurtocht taart

Voorbereiden

Voorbereiden Speurtocht taart
1 stuk

Voor de vierkante cake:

  • 100 g rozijnen
  • 200 g boter, zacht
  • 1 pak Koopmans Boerencake
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 100 g hagelslag

Voor de tulband:

  • 175 g boter, zacht
  • 1 pak Koopmans Appel-kaneelcake
  • 4 eieren
  • 2 bananen

Voor decoratie:

  • 1 zakje Dr. Oetker Chocoglazuur
  • Dr. Oetker Grand Dessert Mousse
  • 200 ml melk
  • 1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
  • dierensuikerfiguurtjes
  • four-wheel speelgoedautootjes, voor elk kind
  • 1 taartvuurwerk

Keukengerei:

  • bakvorm of ovenschaal (ca. 24x24 cm)
  • tulbandvorm van 2 l
Volgende stap: Bereiden
Speurtocht taart

Bereiden

Bereiden Speurtocht taart
  • Verwarm de oven voor.

De vierkante cake:

  • Was de rozijnen met heet water en dep ze goed droog. Volg het recept op de verpakking van de Koopmans boerencake.
  • Schep de rozijnen en de hagelslag door het cakebeslag.
  • Schep het beslag in de vierkante vorm.  Bak de cake in ca. 60 minuten gaar (prik hiervoor met een satéprikker of bakpen in het midden van de cake. Als er nog beslag aan zit, bak dan nog ca. 10 minuten langer.)
  • Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster helemaal afkoelen.

De tulband:

  • Volg het recept op de verpakking van de Koopmans Appel-kaneelcake, vervang de appelstukjes door de geprakte bananen. Schep het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 70 minuten gaar.
  • Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster helemaal afkoelen.

Tip: de cake en tulband kun je ruim van te voren maken. Je kunt beide na het afkoelen invriezen. Verpak ze dan goed luchtdicht. In de vriezer zijn ze ongeveer 2 maanden houdbaar

Vragen? roep de hulp van een bakexpert Volgende stap: Versieren
Oventemperatuur:
Elektrische Oven 160 C
Heteluchtoven 150 C
Gasoven stand 2-3
Baktijd:
70 minuten

Versieren

Versieren Speurtocht taart

1 zakje Dr. Oetker Chocoglazuur
1 zakje Dr. Oetker Grand Dessert Mousse
200 ml volle melk
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
1 pak Dr. Oetker Jungledecor
four-wheel speelgoedautootjes, voor elk kind
1 taartvuurwerk

  • Verwarm de chocoglazuur glazuur volgens de bereidingswijze het zakje. Bestrijk de vierkante cake met het glazuur, strijk het glad. Zet in het vochtige glazuur tulband iets op de vierkante taart.
  • Schenk de rest van de glazuur langs de rand van de tulband naar beneden, als lavastromen, laat een stukje vrij, voor de waterval.
  • Verwarm het gebaksglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje.  Schenk vanaf één punt op de rand van de tulband een beetje glazuur naar beneden, zodat het als een waterval naar beneden loopt en tot een meertje uitloopt op de taartbodem. Laat het glazuur opstijven. Schenk dan een beetje (van de wat dikker geworden glazuur) over de eerste stroom, zodat het wat dikker is.
  • Bereid Dr. Oetker Grand Dessert Mousse met 200 ml melk volgens de bereidingswijze op het pak. Laat het iets afkoelen, zodat het steviger wordt. Schep het op de taart en tegen de onderkant van de tulband, laat de waterval vrij. Vorm het een beetje met de bolle kant van een lepel. Zet de taart tot gebruik in de koelkast.
  • Versier de taart vlak voor het serveren met suikerfiguren en speelgoedautootjes.
  • Steek vlak voor het serveren een taartvuurwerk in de van de vulkaan en ontsteek deze aan tafel.
Tips voor een Speurtocht kinderfeestje Ideen en tips van andere moeders
Speurtocht taart
Speurtocht taart afdrukken Speurtocht taart doorsturen Vraag overSpeurtocht taart
Traktatie Piratenschip maken Traktatie Prinsessen taart maken
Wat vinden andere moeders?
> Nog meer berichten
Wat is jouw ervaring met deze traktatie?
Ik ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden
Een superstoere verjaardagstaart met een vuurspuwende vulkaan. Ga jij mee op ontdekkingstocht?
accepteer cookies Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.